HOME  |  INFO VOOR KUNSTLIEFHEBBERS  |  INFO VOOR KUNSTENAARS  |  STICHTING HET MICROMECENAAT  |  CONTACT
   
    AGENDA  |  WERKEN  |  BLOG  |  BIO & CONTACT  |  NIEUWSBRIEF  |  WORD MICROMECENAS
 

Siebrand Weitenberg

Siebrand Weitenberg (Hillegom, 22 november 1960) is een schilder in de romantische traditie. Aan  het alledaagse verleent hij een diepere betekenis, aan het bekende de waarde van het onbekende en aan het eindige de schijn van het oneindige. Romantiseren is zijn manier om zich tot de wereld te verhouden. Hij bedient zich hierbij van een robuuste en trefzekere schilderstijl waarin kleur de sfeer bepaalt. Siebrands werk ademt een uitbundige sfeer waarin verwondering en gevoel voor humor hand in hand gaan. Zijn voorkeur gaat uit naar werken op projectmatige basis; een overkoepelend concept waarbinnen zijn schilderijen voor een bepaalde periode passen.

Siebrand is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, waar hij in 1986 zijn diploma behaalde. Behalve beeldend kunstenaar is hij thans werkzaam als voorzitter van kunstenaars-vereniging Pulchri Studio te Den Haag. Tevens geeft hij met veel plezier les in schilderen (voor info zie www.sjaweitenberg.com).

In 2013 start Siebrand het project ‘In mijn atelier’. Als u zich inschrijft als Micromecenas van Siebrand biedt hij u het volgende aan: Iedereen heeft wel een voorwerp met een speciale waarde. Dit voorwerp roept associaties op met een dierbaar persoon of een bijzondere gebeurtenis in uw leven. Het voorwerp is onlosmakelijk met u verbonden. Siebrand geeft het voorwerp een plek of positie in zijn atelier. Hiervan maakt hij een foto die dient als ondergrond om op te schilderen of te tekenen.  Het eindresultaat is telkens een uniek en persoonlijk kunstwerkje dat u als Micromecenas van Siebrand in ontvangst mag nemen.

Uw wereld wordt in zijn wereld geplaatst en door de ingrepen ontstaat er een nieuwe wereld. De romantische gedachte bij uitstek.

U kunt dit voorwerp of een foto daarvan bij Siebrand inleveren, eventueel aangevuld met tekst (anekdotes, uitleg van de waarde voor jou van het voorwerp), maar dat is niet noodzakelijk. In maart zullen de eerste werken getoond worden in het atelier van Weitenberg onder het genot van een borrel. Tevens ontvangt u 20% korting op de overige werken van Siebrand gedurende het jaar van inschrijving.

Contact

Siebrand Weitenberg

www.sjaweitenberg.com

info@sjaweitenberg.com

06- 10 05 1409